Reference

Rodinný dům Soběšice

Datum realizace: 2012

Na mírně svažitém pozemku v Brně – Soběšice je naším architektonickým ateliérem projektován moderní jednopodlažní bezbariérový rodinný dům. Dům je navržen půdorysně ve tvaru otazníku, který vytváří polouzavřené atrium, které je jednotlivými trakty domu odcloněno jak od rušné ulice, tak od sousedního domu na severu. V atriu se nachází důležitý architektonický prvek – živý strom. Strom pomocí prosklených stěn vytváří dekoraci a pocit souznění s přírodou. Celý dům je navržen v kombinaci bílé omítky a kamenného obkladu v tmavě šedém odstínu s rovnou střechou pokrytou fotovoltaickými panely. Vila je vybavena vlastní posilovnou, saunou, vířivkou, bazénem a hobby místností.

V soukromé části domu se nachází ložnice otočená směrem k lesu, dvě koupelny a prostorná šatna dělená na dvě části. Otevřený obytný prostoru tvoří kuchyně s velkou jídelnou a obývací pokoj, který je dvojicí sloupů, barovým pultem a průhledovým akváriem částečně oddělen. Hlavní obytná část je jižním směrem do zahrady kompletně prosklená, velkým přesahem střechy chráněná před letním sluncem. Terasa půdorysně kopíruje zastřešení a spolu se střechou vytváří masivní lem, který se „vznáší“ nad úrovní zahrady. Zbylá část domu je věnována hostům a zábavě. Hobby místnost, fitness a relax zóna jsou směrem do atria kompletně prosklené s možností otevření v letních měsících. Pokoj pro hosty má možnost vlastního vstupu z atria.

Rodinný dům Soběšice - pohled ze zahrady

Rodinný dům - obytná část Atrium se stromem Relax zóna, terasa